Grad Beograd – Sekretarijat za privredu raspisao je konkurs za dodelu subvencija privrednim subjektima sa teritorije grada Beograda za uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP i sertifikaciju ovog sistema, za šta je u ovoj godini izdvojio 10 miliona dinara. Ciljevi ovog programa su usklađivanje delatnosti malih i srednjih preduzeća iz oblasti prehrane sa pozitivnim zakonskim propisima i tržišnim uslovima, razvoj sektora MSPP putem efektivnijeg i efikasnijeg rada i internacionalizacije malih i srednjih privrednih subjekata iz oblasti prehrane, podizanje konkurentnosti MSPP na domaćem i stranom tržištu. Takođe, cilj je i proširenje proizvodnih kapaciteta, efikasnije uvođenje novih tehnologija i proizvoda i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja, otvaranje novih radnih mesta. Maksimalan iznos pojedinačne subvencije biće do 200.000 dinara, odnosno 500.000,00 dinara, u zavisnosti od namene ulaganja.
Grad Beograd – Sekretarijat za privredu raspisao je konkurs za dodelu subvencija privrednim subjektima sa teritorije grada Beograda za uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP i sertifikaciju ovog sistema, za šta je u ovoj godini izdvojio 10 miliona dinara.
Ciljevi ovog programa su usklađivanje delatnosti malih i srednjih preduzeća iz oblasti prehrane sa pozitivnim zakonskim propisima i tržišnim uslovima, razvoj sektora MSPP putem efektivnijeg i efikasnijeg rada i internacionalizacije malih i srednjih privrednih subjekata iz oblasti prehrane, podizanje konkurentnosti MSPP na domaćem i stranom tržištu. Takođe, cilj je i proširenje proizvodnih kapaciteta, efikasnije uvođenje novih tehnologija i proizvoda i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja, otvaranje novih radnih mesta.
Maksimalan iznos pojedinačne subvencije biće do 200.000 dinara, odnosno 500.000,00 dinara, u zavisnosti od namene ulaganja.
Rok za podnošenje prijava je 13. jun 2011. godine.
Konkursna dokumentacija se može preuzeti na sajtu grada Beograda www.beograd.rs ili u Sekretarijatu za privredu.